Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

19.3.18

Berita Bahasa Jawa 2018 Kecelakaan Tol Cipali 6 Priyantun Seda

Satunggal kecelakaan antawis truk tronton ugi minibus Daihatsu Luxio teng Tol Cipali KM 81+800 jalur A, Dhusun Kertamukti, Kecamatan Campaka, Kabupaten Purwakarta, Jemuwah, 16 Maret 2018. Sekedhikipun 6 tiyang seda ugi kalih tiyang sanesipun tatu awrat. Korban seda ugi labet menika ngrupikaken sopir ugi penumpang minibus.

Kepala Lulu Lintas Kepolisian Resor Purwakarta, Ajun Komisaris Risky Adi Saputro ngendikakaken kecelakaan kedadosan kala Luxio kaliyan nomor polisi B 1686 SIH, ingkang dikendarai Fazrin Agustina mlaku teng lajur lambat margi Tol Cipali saking arah Karawang nuju Subang. Riakal dugi teng KM 81+800, turen Risky, diduga sopir Luxio ngantuk lajeng nubruk titihan ingkang wonten ngajengipun yaiku truk kanthi nomor polisi G 1794 FC ingkang disopiri Supriyadi.

berita bahasa jawa kecelakaan 2018

" kala kedadosanipun kecelakaan cuaca jawah ringan, margen lunyu ugi peteng," turen Risky lebet laporan ingkang katampi Sabtu, 17 Maret 2018 ingkang sampun diterjemahake. 
Setunggal-setunggalipun korban ingkang mboten ngalami tatu yaiku sopir truk ingkang dipuntubruk saking wingking.

Risky ngginemaken, sedaya korban seda dibeta datheng dalem duka teng Kecamatan Cipicung, Kabupaten Kuningan wonten Sabtu, 17 Maret 2018 siyang.
"Sedaya dibeta ngginakaken gangsal ambulance saking Dinas Kesehatan Purwakarta ugi dikawal petugas," minggah Risky. 

Ruas margi tol menika asring nimbulken korban wonten kala enggal dioperasike taun 2015 kepengker. Kepolisian Daerah Jawa Barat nyatet salebetipun 14 Juni 2015 dumugi 4 Desember 2015 kedadosan kaping 88 kecelakaan teng tol kesebat. Kecelakaan punika ngakibataken 33 priyantun seda 17 tatu awrat, ugi 92 priyantun tatu ringan. Faktor utami penyebab kecelakaan punika yaiku kalepatan panglakok ingkang asring kekeselen kala nglakokaken titihan.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Berita Bahasa Jawa 2018 Kecelakaan Tol Cipali 6 Priyantun Seda