Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

8.12.17

Lahar Udan Isih Berpotensi Kedadean Neng Lereng Gunung Agung Sisih Kidul

Gunung Agung, Bali nunjukake aktivitas sing cukup dhuwur , Gunung Agung bali menyemburkan abu vulkanik nang dina Kamis (7/12/2017) esuk, sakwise mandek pirang-pirang dina.

Kasubid Mitigasi Bencana gunung apiWilayah Timur Pusat Vulkanologi lan Mitigasi Bencana Geologi (PVMBG) Devy Kemal Syahbana tururake, semburan awuisih kandha tipis. Sebarane uga nganti menyang plataran warga.

"Ana awune, ning isih tipis lan sebarane isih neng sekitar puncak," tembung Devy. manut pantauan Kamis esuk nganti sore, gunung Agung terus ngetoke keluk karo kedhuwuran luwih saka 1.000 meter.
Kepala PusatVulkanologi dan Mitigasi Bencana Geologi (PVMBG) Kasbani mestekne lahar udan isih berpotensi kedadean neng lereng gunung Agung sisih kidul.

Iki dadi dampak saka letusan gunung Agung sing kedadean nang 21 nganti 29 November nuli.
"Yen didelok saka periode 21 nganti 29 umume arupa awu, sing mengendap neng lereng-lereng gunung. Yen iki kena udan ana potensi kedadean lahar udan," tembung Kasbani wektu diwawancara neng Pos pambangetan Gunungapi Agung, desa Rendang, Karangasem, Bali, Kamis (7/12/2017). 
Kasbani nambahke, sajrone produk letusan anyar isih ana, kuwi bisa mlumpuk karo endapan lahar sing wis suwe.

Nek diguyur udan deres, mula material vulkanik kuwi bakal digilas bareng mengisor.
"Amarga kuwi kami imbau kanthi anane intensitas udan sing dhuwur sing ana ing lereng kidul kuwi bokmenawa kedadean lahar udan paling utama sing ana ing lembah-lembah," tembung Kasbani.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Lahar Udan Isih Berpotensi Kedadean Neng Lereng Gunung Agung Sisih Kidul