Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

1.9.17

Pawarta Bahasa Jawa: Kecelakaan Maut Ing Kudus

Kecelakaan maut kedadean neng traffic lightProliman, desa Tanjungkarang, Kecamatan jati, Kabupaten Kudus, Jawa tengah, dinten Kemis (31/8/2017) sekitar gebug 18.35 WIB.

Limang wong tilar neng lokasi kedaden. Sawentara puluhan wong liyane ngalami tatu-tatu lan dimlayokake menyang rumah sakit sapanggon.

Satlantas Polres Kudus neyebutke, kecelakaan nglibatke sekitar 11 tunggangan. Yaiku bus PO Indonesia nomer polisi H 7519 UV. Nuli Mitshubishi L300 nomer polisi K 1949 BN, Minibus Avanza nomer polisi H 9189 BF.

pawarta bahasa jawa kecelakaan maut ing kudus

Nuli Minibus Luxio H 9144 LR, montor Mio K 2495 BR, montor Supra nomer polisi K 5710 PK, montor Beat K 2918 RR, montor CB 150 R nomer polisi K 3449 PR, montor Vario nomer polisi K 4972 QB lan montor Vario nomer polisi K 3290 HE, montor Vixion nomer polisi K 4295 LM.
Kapolres Kudus, AKBP Agusman Gurning nggamblangna, kecelakaan kemungkinan akibat saka rem blong.

Kedaden kawitan wektu bus PO Indonesia sing dilakokake Ikhwan Mukminin (46), warga desa Tireman, Kecamatan Rembang, Kabupaten Rembang mlaku saka arah lor menyang kidul kanthi banter.
Nyedhaki lokasi kedaden, bus banjur ngglimpang menyang sisi wetan nganti ngenani sacacah pangendaran sing lagi mandek neng traffic light/ bangjo.

"Korban tilar donya limang wong. puluhan wong tatu-tatu dimlayokake menyang RS Mardirahayu lan RS dr Loekmonohadi," tembung Agusman.

Miturut Agusman, sopir bus PO Indonesia wis diamankan kanggo dijaluki katrangan. Wektu iki pihake lagi njeroni penyebab awal kecelakaan kanthi nggandeng Tim TAA (Traffic Accident Analysis) Subdit Gakkum Ditlantas Polda Jawa Tengah.

"Dugaan sewentara rem Blong dialami bus PO indonesia. Kejaba mangkene pihake isih nglakoke penyelidikan luwih lanjut,".

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa: Kecelakaan Maut Ing Kudus