Cerita Bahasa Jawa Melu Lomba 17 Agustus

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Kamis, 04 Agustus 2016

Cerita Bahasa Jawa Melu Lomba 17 Agustus

Menjelang peringatan HUR RI yang ke-71 tahun 2016 ini Sesorah.com mempersembahkan cerita bahasa jawa melu lomba 17 Agustus sebagai salah satu wujud partisipasi kami dalam memperingati Hari Ulang Tahun Kemerdekaan Republik Indonesia yang ke-71.

Peringatan 17 Agustus atau HUT RI memang kerap banget diperingati dengan kemeriahan mulai dari upacara bendera, pentas seni, hingga lompa baik anak-anak maupun orang dewasa. Berikut salah satu cerita terbaru dengan tema lomba 17 Agustus yang kami tuliskan dalam bahasa jawa ngoko, semoga dapat memberikan tambahan wawasan bagi teman-teman semua, selamat menyimak.
cerita-bahasa-jawa-melu-lomba-17-agustus
Dina iku pancen dadi ssuk sing becik, srengenge cemlorot nunjuke cerahe dina iki. Esuk-esuk aku cepet mbukak jendela kamarku supaya angin sumilir neng njero kamar. Kurang luwih sekitar 15 menit aku nyawang tetanduran neng ngarep jendelaku. Tanpa eling aku ngalamun. Aku ora eling menawa dina iki yaiku dina kemerdekaan RI! Dumadakan lamunanku buyar saka bengokan simbok sing nyeluk aku kanggo cepet metu kamar kanggo sarapan lan adus sadurung mangkat sekolah.
“Le, cepetan mudhun! Adus, sarapan, lunga sekolah upacara to? Mengko kawanan! Simbok wis nyiapke sarapan sega goreng gawe kowe.” Bengok simbok saka pawon.
Baca Juga: Contoh Sesorah Bahasa Jawa Pengetan Dinten Proklamasi 17 Agustus
Saknalika aku banjur cepet-cepet nglakoni dawuhe simbok kuwi amarga nang wektu kuwi aku ndeleng jam wis nunjukan gebug 06.00 esuk. Saben esuk aku sanuli krungokake bengokan embok sing mangkono, amarga saben esuk aku seneng pisan linggih ngalamun neng ngarep jendela kamar. Dina-dina aku nuleni sabaenene. Ning kanggo esuk iki rasane ana sing seje. Kabeh iki amarga sedhela meneh arep ana elingan HUT RI utawa hari ulangtahune negarane awake dewe iki. Aku ora mbutuhake wayah sing suwe kanggo njagakne kabehe. Aku banjur buyar lan jaga kanggo mangkat upacara. Amarga antara saka omahku ora adoh kanggo mlaku menyang sekolah.

Sangantine neng sekolah aku kaget ndeleng sekolahku sing wis dihias kanthi becik bokmenawa kanggo njagakne dina kemerdekaan negara Republik Indonesia tercinta iki. Bendera merah putih wis berkibar neng sadawa dalan sekitar sekolah. Alat-alat kanggo lomba ugo wis cemepak kaya kerupuk, neker, botol, lan liya-liyane.

Bel muni pertanda wayah upacara lan lomba cepet dianyaki. Awake dhewe nembangna tembang-tembang kemerdekaan indonesia karo hikmat. Kabeh siswa wis mengeremuni lapangan lan berbaris. Sakwise upacara kabeh murid baris padha karo kategori lomba sing dimelonane. Aku banjur baris neng kategori lomba kelereng.

Sakwise kuwi lomba pun dianyak. Lomba pisan yaiku ngleboke petelot menjero botol. Peminate cukup akeh. Sakwise kuwi dibanjurke karo lomba mangan kerupuk. Lomba iki sing paling akeh dimeloni saka siswa. Lomba iki paling nglegenakne lan seru. Ning tetap wae aku pengen meloni lomba kelereng. Sabanjure lomba sing aku mengko-mengkoke pun tiba. Lomba kelereng bakal cepet dimulai. Aku banjur cepet njaga-jaga njupuk siji sendhok lan kelereng. Aku lan pamawa liyane teras ngadeg neng garis start.
Baca Juga: Cerita Pengalaman Pribadi Bahasa Jawa
Aku dolanan sportif amarga aku ora arep curang. Wektu aba wis diunekne aku cepet mlaku alon-alon menuju garis finish. Wektu neng tengah dalan aku tiba, Aku cepet tangi lan mbanjurke lomba. Ning aku kalah. Aku sedhih mergo aku ora menang Nanging aku ngerti yen neng saben lomba kuwi ana sing menang lan ana sing kalah. Aku banjur ora sedhih meneh.

Sakwise kuwi ana akeh meneh lomba-lomba sing durung daksebutake. Ana lomba mernani, nembang, lan maca teks proklamasi. Dina iki yaiku dina sing nyenengna kanggo aku lan kanca-kanca. Jam 13.00 WIB kabeh lomba wis buyar. Kami kabeh ngaso sadhela Lan tiba wektune kanggo panganggonan bebungah. Pamawa sing menang karanke maju neng ngarep. Aku sedhih merga aku ora menang. Ning aku pitaya taun ngarep mesti aku bisa menang. Sakwise acara penutupan buyar aku cepet mulih. Wektu tekan ngomah aku ngresikna awak lan teras turu amarga kekeselen.

Demikian sebuah cerita bahasa jawa Melu Lomba 17 Agustus persembahan sesorah.com. Semoga dapat memberikan inspirasi bagi teman-teman yang ingin menuliskan cerita serupa khususnya dalam memperingati Hari Ulang Tahun Republik Indonesia yang ke-17 tahun 2016 ini. 
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Bahasa Jawa Melu Lomba 17 Agustus