Cerita Bahasa Jawa Tema Pendidikan, Pengalaman Lomba Menulis

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Senin, 27 Juni 2016

Cerita Bahasa Jawa Tema Pendidikan, Pengalaman Lomba Menulis

Cerita bahasa jawa pengalaman lomba menulis ini sengaja tak tulis kanggo pangiling-iling yen aku nate nderek lomba ing wayah sekolah.

" Apa melu lomba? " tembung-tembung kuwi sontak metu saka lambeku wektu kuwi. Wektu neng endi sawong sing terus mancing ide kreatifitasku kanggo terpacu. Wektu aku kandha "aku ora nduwe naskah" dheweke mung ngesem wae neng saluran telepon sing hubungna awake dhewe. Ngono buyar ngeseme, dheweke njaluk aku kanggo mbukak inbox emailku. Lan dheweke jebulna wis ngirimi aku link babagan lomba sing tak bakal tak eloni. Wektu aku kandha ora pede, dheweke ora ngabang terus njaluk aku kanggo melu. Lan akhire bujukan kesebut tak tampa. Kuwi penggalan kisah sing mengawali pengalamanku melu lomba nulis nang tanggal 6 Mei 2016.
cerita-bahasa-jawa-tema-pendidikan-pengalaman-lomba-menulis

Aku jane durung ndue jagan sing mateng. Senajan aku wis nduwe pirang-pirang ide sing isih ana neng otaku, ning jebulna oraa sagampang kuwi ngetoke neng njero tulisan. Apa maneh aku wayah kuwi nulis isih sak geleme dewe lan ide sing dhemen muncul dumadakan. Amarga kuwi neng awal-awal aku sempat stag ora nulis sajrone pirang-pirang ndina.
Baca Juga: Cerita Bahasa Jawa Legenda Gunung Kelud
Naskah sing tak kirimake menyang lomba kesebut yaiku perngalaman pisanku nulis naskah kanggo novel. Naskah kuwi sabenere yaiku pira-pira pengalamanku nggawe tulisan neng blog. Amarga dakmelokake lomba, akhire pandemenan kebanjuran naskah kesebut aku endhegake dhikik neng blogku. Tentu wae aku ora enak karo kanca sing jebulna dadi penikmat setia blogku kesebut.

Kanthi modal nekad aku anyak merekonstruksi balen naskah sing neng lomba aku wenehi judul " selubung ireng konspirasi" kesebut. Aku kumpulake kabeh naskahku neng blog. Aku ketik balen kanthi akehe panambahan lan pangurangan neng kanggonan sing wis tak tulis kesebut. Ora krasa awal Akhir Mei naskah sing tak kerjakne wis 80 halaman luwih. Aku seneng banget ndeleng progres kesebut. Aku wis mbayangke nek deadline udhar 15 Juni wates akhir lomba arep bisa aku buyarke adoh sadurung udhar kesebut.

Ning ujian kebulatan tekadku kanggo melon lomba nulis kesebut teka lan ora tau aku duga sadurunge. Neng minggu pertama wulan pasa, wektu ku ngerjakne naskah kesebut komputerku rusak. Harddisku jebol. Naskah sing durung sempat tak simpan menyang flash diskku akhire musnah ora bisa dislametake. Kanthi jadwal padat sing wis nunggu aku neng sasi iki, kepitaya anku drop lan muthung.

Macem-macem cara wis tak lakoke kanggo nylametake naskahku sing ilang amarga matine harddisk komputerku. Ning miturut tukang servis komputer, naskah kesebut ora bisa dislametake. Kajaba kuwi uga amarga keterbatasan wayah menjelang riyaya, pangiriman harddisk pengganti kanggo aku radha telat. Kepeksa komputerku opname neng tukang service sajrone seminggu.

Sakwise ujian kesebut kedadeyan aku nuleni, aku mempeng ngerjakne naskah kesebut. Aku sanuli terkenang padha pangomonganku karo sawong sing kerep nyritani babagan panulis naskah sinetron utaa ftv nduwe jeneng kassandra massardi, sing disiplin banget sak njero nulis. Jero sadina rata-rata dheweke bisa ngasilke minimal 30 halaman naskah. Energiku terpacu kanggo meloni cara kesebut. Ning jebulna abot uga. Aku mung bisa nulis saakeh 10 halaman wae sadina. Nyat tau nganti 30 halaman uga, ning kuwi war rasane jenuh banget.

Jebulna ujian ora mandheg nganti neng kono. Sakwise pirang-pirang dina aku bisa nulis 15-30 halaman, tau aku ngedrop menyang titik endek. Sajrone sekitar 4 dina aku ora bisa nulis padha bayangan ku. Ide sing wis ana neng otak, ora bisa tak toke jero tulisanku. Aku tulis siji loro paragraf utawaa siji loro halaman akhire kudu dakbrusak amarga ora padha karo dalane alur ceritoku. Akhire aku mung bisa turon karo nonton tv wae. Aku meh wae putus asa lan mundur saka melu lomba nulis kesebut.
Baca Juga: Artikel Bahasa Jawa Tengan Permainan Tradisional
Ning jebulna Allah ngekarepan liya. Wektu aku drop kesebut, Dheweke bali mbangkitke semangat lan imajinasiku liwat sawong sing cedhak karo awakku. Dudu mung kuwi, kanca-kancaku sing liya uga paweh semangat marang aku. Ide bali metu lancar lan seminggu sadurung deadline tulisanku rampung. Tinggal editing lan print out wae padha ngirimake dheweke menyang panitia lomba.

Rong (2) dina sadurung deadline, akhire dak kirimake naskah kesebut. Alhamdulillah sakwise ngliwati ping 2 seleksi, akhire saiki naskahku mlebu 100 gedhe. Saiki aku kari nunggu pakolehe wae. Karo nunggu kuwi aku lakoke editing meneh neng pirang-pirang panggonan sing sempat salah ketik becik ejaan tembung arepa jeneng tokohe. Lan saiki aku uga meneh njagakne naskah menyang loro kanggo lomba neng panggon liyane.

Begitulah cerita bahasa jawa pengalaman lomba menulis yang sempat saya ikuti pada beberapa bulan ini. Apapun hasilnya nanti, kini aku jadi punya hobi menuliskan imajinasi dalam monitorku.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Bahasa Jawa Tema Pendidikan, Pengalaman Lomba Menulis