Contoh Naskah Drama Modern Bahasa Jawa 4 Orang

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Sabtu, 16 Januari 2016

Contoh Naskah Drama Modern Bahasa Jawa 4 Orang

Bagi teman-teman yang sedang mencari materi dalam pementasan semoga di bawah ini contoh naskah drama modern bahasa jawa 4 orang dapat dijadikan sebagai salah satu referesi. Kisah ini cukup menarik untuk kita sajikan baik dalam pemetasan dengan tema pendidikan, lucu, komede, maupun kocak. Berikut drama selengkapnya.

Judul : Wejangan Kanca Pentinge Pendidikan
Tema : Pendidikan, persahabatan, sosial.
Jumlah Tokoh : 4 Orang

Pemeran : Lintang, Erma, Jalu, Umi

Karakter : Lintang (seneng dolanan), Erma (seneng kegawa kanca), Jalu (mempeng), Umi (bocah tlaten).
contoh-naskah-drama-modern-bahasa-jawa-4-orang
Baca Juga: Contoh Teks Drama Bahasa Jawa Tema Pendidikan

Sinopsis Drama basa jawa

Jalu lan Umi nang dina kuwi ngupadi kanggo menehake pamahaman marang kapindho kancane, yaiku Erma lan Lintang babagan ebo pamulangan kuwi adoh luwih penting katimbang nglakoke aktivitas-aktivitas sing ora nduwe aji.

Dialog bahasa jawa

Lintang : Sesuk dina Minggu kowe arep neng endi Er? mesti ana acara mlaku-mlaku ya?!

Erma : Durung ngerti ki.. aku durung nduwe rencana nengendi-endi.

Jalu : Yen aku arep neng ngomah wae. Aku mendingan sinau daripada dolan mrana-mrene ra jelas ngunu.

Umi : Iya, aku uga padha karo Jalu. Daripada keluyuran ra jelas mending sinau wae neng omah.


(Jalu lan Umi nyat beda karo Lintang lan Erma. Jalu lan Umi yaiku bocah sing sregep sinau lan mentingake pendidikan tinimbang liyane).


Lintang : Wah kowe ki dina Minggu yo isih sinau?! ta sajrone pitu dina kuwi awake dhewe mung nduwe siji dina kanggo nyenengna awak, ngapa uga mesti sinau.

Erma : Iya, dekne kabeh sregep banget e. Padahal sinau sajrone nem dina kuwi uga wis luwih saka cukup.

(Umi banjur njelaske marang dekne kabeh, ebo pamulangan kuwi adoh luwih penting daripada dolanan utawa keluyuran ra jelas).

Umi : Plesiran lan dolan kuwi emang butuh sih.. awake dhewe mestine kudu rumangsa jenuh nek saben dina mung sinau lan sinau, Nanging kita kudu eling menawa kanthi akeh anggone sinau sing bakal ndadekne awake dhewe dadi bocah sing pinter.

Jalu : Iya, aku setuju karo kowe, Umi. Wis lah, aku sih bukane nglarang yen kowe arep pada dolan, Nanging karepku ki kowe tetap fokus karo pamulangan. Aja kokehan keluyuran, sementara pamulangan mu tok kalahke.

Erma : Sapa kandha aku ngalahke pamulangan. Aku uga sinau kok.. Nanging ora sesregep kowe cah loro..

Umi :  Nah kuwi dheweke, anyak saiki kowe kudu menehi wayah sing luwih akeh kanggo sinau mu supaya mengko kowe bisa lulus kanthi biji sing apik.

(Lintang banjur digawe terenung saka celathon kancane kuwi (ebo dekne kabeh iki mentingna banget pamulangan katimbang dolanan) bathin Lintang jero ati.


Lintang : Ok, aku tampa masukanmu. Kayane apa sing tok omongke kuwi pancene bener. anyak saiki aku kudu luwih fokus karo pamulangan.

Erma : Iya uga ya.. ngapa aku kudu mbuang akeh wayah kanggo tujuan sing ra jelas ngunu, sawentara pamulangan sing kudune tak sinau malah tak kalahake.

(Sawise kui bocah 4 mau banjur pada janjian manawa badhe ngemutake yen wayah sianu supaya pada nduwene biji sing apik lan bisa nerusake ana sekolah sing pada neng SMA).

Demikian contoh naskah drama modern bahasa jawa 4 orang semoga bisa dijadikan sebagai salah satu referensi dalam pementasan baik bertema pendidikan, humor, kocak, lucu, persahabatan, maupun yang lainnya. Jangan lupa simak juga drama bahasa jawa bawang merah bawang putih lucu.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Naskah Drama Modern Bahasa Jawa 4 Orang