Berita Banjir Hari ini Januari 2016 dalam Basa Jawa

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Selasa, 26 Januari 2016

Berita Banjir Hari ini Januari 2016 dalam Basa Jawa

Berita banjir hari ini januari 2016 basa jawa- Curah udan terus ningkat nang akhir Januari nganti awal Februari 2016 ndadeke potensi banjir lan longsor uga tambah duwur. Udan deras sing neras nang dian Setu surya 23 Januari 2016 sore nganti dina Minggu surya 24 Januari 2016 wis marakake banjir gedhe neng Kabupaten Buleleng, Bali.

"Banjir gedhe nempuh loro desa yaiku desa Musi lan desa Penyabangan wonten Kecamatan Gerokgak nang dina minggu gebug 16.00 WITA,"  turen Kepala Pusat Data Informasi dan Humas BNPB Sutopo Purwo Nugroho dina Senin 25 Januari 2016.

berita-banjir-hari-ini-januari-20106-dalam-basa-jawa

Sacacah 56 omah klelep, wolu omah rata karo lemah neng desa Musi, sawentara neng desa Penyabangan ana 36 omah uga klelep, telulas (13) omah neng rata karo lemah. Telung bangunan fasilitas umum uga ngalami karusakan.

Banjir gedhe uga ngentirna montor, kewan ingon-ingon lan ngrusak kebon warga. Ora ana korban jiwa akibat banjir iku nangin sacacah 36 kepala keluarga (KK) ngunsi merga kahanan banjir.

"Banjir kedadean kanthi cepet nggawa material watu, kayu, lan banyu campur kreikil," tembung dheweke.

Dhuwur banjir nganti 1,2 meter. Posisi kaloro desa kesebut ana ing ngisor lereng bukit. Diperkirakake sadurunge ana bendungan alami neng nduwur bukit mergo longsor uga saluran banyu ketutup saka wit-witan sing pada ambruk.

Sabanjure bendungan alami kesebut ora bisa nahan banyu udan, banjur jebol lan ngantem omah warga neng ngisore. Warga sing tinggal neng ngisor bukit kudu tansah waspada.

"Kenali tanda-tanda kedadean banjir gedhe kaya anane udan deras nanging banyu kali neng ngisor tetap cilik," tutur Sutopo.

Kali tetap bening banyune. Lakoke pengecekan neng nduwur kali  mbok menawa ana pembendung utawa ora. Yen ana cepet dibungkar.

BPBD Kabupaten Buleleng Provinsi Bali,  Polri, TNI, relawan, SKPD , lan masyarakat nglakoke pananganan darurat. Sutopo mertelekake wektu iki banjir wis surut. Butuh piranti abot kanggo ngresiki lendut lan bekas banjir. Berita banjir hari ini januari 2016.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Berita Banjir Hari ini Januari 2016 dalam Basa Jawa