Pawarta Bahasa Jawa Kecelakaan Kereta Api

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Senin, 07 Desember 2015

Pawarta Bahasa Jawa Kecelakaan Kereta Api

Pawarta bahasa jawa kecelakaan - Manajer Komunikasi PT KAI Commuter Jabodetabek (KCJ) Eva Chairunnisa nggamblangke yen ora ana penumpang kereta api sing tilar jero tubrukan antara Metro Mini lan Kreta jurusan Jatinegara-Muwara Angke. Kabeh penumpang KRL uga wis dievakuasi menyang panggon sing aman.
pawarta-bahasa-jawa-kecelakaan-kereta-api
Proses Evakuasi Kecelakaan Kereta Api ilustrasi pawarta basa jawa
Baca Juga: Pawarta Bahasa Jawa Banjir Terkini
"Ora ana penumpang KRL sing seda, Nanging yen cacah penumpang Metro Mini sing seda monggo ditakonke marang kepolisian amarga kuwi klebu kecelakaan lalu lintas," Ngendikan Eva marang wartawan neng Jakarta, dina Minggu (6/12/2015).

Eva ngomongke palang lawang kereta mlaku kanthi becik wektu tubrukan neras antara kreta karo Metro Mini kanthi nomor polisi B 7660 FD.
Eva ngomongke proses evakuasi isih mlaku dadine siji jalur perlintasan ora bisa digunakne. pamburine, dalan kreta neng jalur lingkar, klebu feeder Manggarai-Duri lan sawalike lan Bogor-Jatinegara, telat. Dheweke nyaranke supaya penumpang sing ora bisa nunggu bisaa nggunakne transportasi liya.

Cacah korban sing tilar donya mergo tubrukan kereta rel listrik Commuter Line lan metromini neng perlintasan Angke, Jakarta kulon, nambah papat dadi 17 wong.

Papat korban sing sadurunge dirawat neng rumah sakit Atma Jaya lan rumah sakit Sumber Waras kesebut bakal cepet digawa menyang rumah sakit Cipto Mangunkusumo (RSCM).

"Loro saka RS Atma Jaya, loro meneh saka RS Sumber Waras. Arep digawa menyang kene," tembung Kepala Bidang Kedokteran kesehatan Kepolisian Metropolitan Jakarta Raya Kombes Pol Musyafak neng RSCM, Jakarta, dina Minggu.

Kepala Kepolisian Sektor Tambora Kompol Wirdhanto H. sadurunge ngaranekne korban kecelakaan kuwi newasake 13 penumpang metro mini, kabehe digawa menyang RSCM.

Metromini B80 jurusan Kalideres, sing ditumpangi 24 wong, esuk iki ketubruk kereta rel listrik rute Jatinegara-Bogor neng perlintasan kereta Angke amarga nerobos palang perlintasan kereta.

Penumpang metromini sing slamet ning tatu wis digawa menyang rumah sakit Sumber Waras, rumah sakit Tarakan, lan rumah sakit Atma Jaya kanggo mbisakne perawatan medis. Korban sing tewas arepa tatu kabehe penumpang metromini.

Gerbong kereta sing tubrukan karo metromini kuwi wektu iki wis dievakuasi menyang Stasiun Kali Angke. Pawarta bahasa jawa kecelakaan kereta api iki diterjemahke saka antaranews.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa Kecelakaan Kereta Api