Pawarta Bahasa Jawa, Pesawat Rusia Dhawah Ing Mesir

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Senin, 02 November 2015

Pawarta Bahasa Jawa, Pesawat Rusia Dhawah Ing Mesir

Pesawat Rusia Dhawah Pawarta Bahasa Jawa - Setunggal pesawat Rusia ingkang mbekta 224 penumpang dilaporkan dhawah ing daerah pangreden ing semenanjung Sinai, Mesir mboten dangu saksampune ical kontak kala nyelaki keinggilan jelajah ing Sabtu wanci sapanggen (31/10/15).
Setunggal kelompok militan ingkang berafiliasi kaliyan nagari Islam ing Mesir, Provinsi Sinai, lebet setunggal yektosan mengklaim sampun ndhawahaken pesawat punika konjuk merespons tempuhan udara Rusia ingkang menewaskan atusan umat Islam ing siti Suriah.

Nanging Menteri Transportasi Rusia dhateng kantor warta Interfax ngginemaken "punika mboten akurat."

Pesawat Airbus A321, ingkang dioperasikan dening maskapai Rusia Kogalymanvia ing ngandhap brand Metrojet, lebet pamaburan saking resor seganten abrit Sham el-Sheikh menuju St Petersburg, Rusia, nalika dhawah ing madya Sinai saksampune fajar, tembung menteri Rusia punika kados dilaporkan Reuters.
pawarta-bahasa-jawa-pesawat-jatuh
"Kula sakmenika ningali adegan tragis," tembung satiyang panjejibahan keamanan Mesir ing lokasi kedadosan. Miturutipun, kathah ingkang tilar ing siti uga kathah ingkang pejah donya lebet posisi ngengingaken sabuk pamak-lik ing kursi pesawat.

Pesawat dilaporke kesigar dados kalih, sakunjukan alit kaliyan pucuk buntut kebesem uga kunjukan ingkang langkung ageng nubruk tebing sela. "Kita sampun mengevakuasi sambotenipun 100 jisim uga tirahipun taksih ing lebet (pesawat)," tembung panjejibahan punika.
Baca Juga: Artikel Bahasa Jawa Tentang Kesehatan Lingkungan Sekolah
Kaping kalih kotak cemeng sampun dipunpanggihaken, tembung Mohamed Hossam Kemal, menteri pamaburan sipil Mesir.

Kemal ngginemaken, komunikasi antawis pesawat kaliyan panjejibahan kontrol lajeng lintas udara (toya traffic control) sadereng kecelakaan sedaya normal uga mboten enten ingkang mboten teratur sadereng kecelakaan.

Perdana Menteri Mesir Sherif Ismail ugi ngawontenaken konferensi pers uga ngginemaken mboten enten ingkang aktivitas ing njawi kebiyasan ing walik kecelakaan punika, nanging fakta dereng pertela ngantos penyelidikan langkung lajeng dipuntumindakaken.

Ismail ngginemaken 129 jisim satebih niki sampun dievakuasi nanging mboten mungkin dipunpanggihi korban wilujeng ing kecelakaan kesebut.

Nagari Islam lebet setunggal yektosan ing Twitter ngaku sampun ndhawahaken pesawat punika.
Militan ing daerah Sinai, Mesir diraguke gadhah rudal ingkang saged nembak pesawat lebet keinggilan 30.000 suku.

Presiden Mesir Abdel Fattah al-Sisi ngujaraken dhateng Presiden Rusia Vladimir Putin konjuk ngangsalaken para ahli Rusia bergabung lebet investigasi penyebab dhawahipun pesawat.
Putin gumumaken dinten Minggu dados dinten bergabung nasional. Para penumpang lebet pesawat punika klebet 214 warga Rusia uga telu warga Ukraina.

Airbus A321 ngrupikaken setunggal jet antawis madya uga sampun dioperasikan dening Metrojet kawet 2012, kaliyan langkung 1.100 beroperasi ing sedaya donya uga nggadhahi catetan keamanan ingkang sae. sumber
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa, Pesawat Rusia Dhawah Ing Mesir

0 komentar:

Poskan Komentar