Pawarta Bahasa Jawa Kecelakan Maut di Surabaya

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Senin, 30 November 2015

Pawarta Bahasa Jawa Kecelakan Maut di Surabaya

Pawarta bahasa jawa kecelakaan maut - Polrestabes Surabaya akhire netapke Wiyang Lautner (umur 24 taun) dadi terdakwa kasus kecelakaan maut sing kedadean neng dalan Manyar, Surabaya, dina Minggu (29/11/2015) esuk WIB. Wiyang ngrupakne sopir mobil Lamborghini sing nubruk rombongan panuku susu nganti marakake sawong panuku sedha.
pawarta-bahasa-jawa-kecelakaan-maut-di-surabaya
Baca Juga: Pawarta Bahasa Jawa, Pesawat Rusia Dhawah ing Mesir
Kaya diberitakake liputan6.com, pihak Polrestabes Surabaya isih arep melajari kasus iki meneh, klebu sopir sing tengah nglakoke aksi balap liar utawa ora. Nek kayekten nglakoke aksi balap liar, Wiyang wis melanggar Pasal 311 ayat (1) undang-undang LLAJ lan bisa diancem hukuman maskimal 12 (rolas) taun panjara.

“Awake dhewe durung bisa mestekne kuwi balapan liar utawa ora. Yen jag-iya, nduwe arti ana unsur kesengajaan. Sing gamblang panglakok statuse wis kira,” Kasatlantas Polrestabes Surabaya, AKBP Andre Manuputti , dina Minggu (29/11/2015).

“Nanging nek ora ana unsur kesengajaan, sopir dijerat Pasal 310 ayat (4) undang-undang LLAJ kanthi ancaman pidana maksimal 6 taun panjaran,” tambah Andre.

Sementara kuwi, prungu sing ngaranekne nek Wiyang jero kondisi mendem utawaa terpengaruh narkoba, Polisi madonine. “saka pakoleh tes urine sing dilakoke, sopir iku negatif saka narkoba,” tutup Andre.

Mbalap jero kecepetan 80 Km/jam 

Kaya kawruhan sadurunge, Wiyang Lautner nubruk rombongan panuku susu neng dalan Manyar, Surabaya. Sadurung insiden kesebut, Wiyang diduga tengah nglakoke aksi balap liar karo pengendara mobil Ferrari. Siji wong diyektekne mati, lan loro wong liyane ngalami tatu lan saiki iseh neng rumah sakit.

Digamblangna polisi, Wiyang sing numpake Lamborghini kanti nomer polisi B 2258 WM kesebut kanthi kecepetan 80 km/jam.

“Mau jero pemeriksaan panugas, panglakok iki ngaku karo kecepetan antara 70-80 km/jam,” tembung AKBP Andre Manuputti.

“Kanggo mestekne kecepetan Lamborghini Gallardo sing ditumpaki warga Dharmahusada Regency iki, sesuk arep dilakoke pemeriksaan kanthi nglibatake tim Traffic Analyst Accident (TAA) Polda Jatim kanggo meruhi apa ana upaya pengereman lan pira kecepetane,” tembung dheweke.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa Kecelakan Maut di Surabaya

0 komentar:

Poskan Komentar