Pawarta bahasa jawa banjir terkini

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Senin, 30 November 2015

Pawarta bahasa jawa banjir terkini

Pawarta bahasa jawa banjir terkini - Sacacah daerah neng Indonesia digenangi banjir kanthi kedhuwuran sing bervariasi. Ora seje karo Ibukota Jakarta, Banjir ngenengi pirang-pirang wilayah neng jakarta. Banjir kesebut asale saka kiriman banyu saka kutha bogor.

Kaya dilansir saka twitter bpbd dki jakarta, nganti gebug 03.00 WIB, bendungan katulampa wis ketuk siaga 4 kanthi debit banyu 60cm/m. Pirang-pirang panggonan neng jakarta sing rawan banjir ugo anyak digenangi banyu.
pawarta-bahasa-jawa-terkini
Ilustrasi Banjir dalam pawarta bahasa jawa
Baca Juga: Pawarta Bahasa Jawa Kecelakaan Maut di Surabaya
Nang gebug 01.32 WIB, banyu nglelepke Jl Raya Bogor, pratelon hek, kramat jati, jakarta wetan kanthi kedhuwuran 20-40 cm. Kawruhan, banjir kesebut diakibatke anane kali anyar sing mbludak.
"Gebug 2.15 WIB kondisi banjir neng RT. 005/005 Kelurahan Pejaten Timur, Jakarta Selatan. Kedhuwuran banyu 10-30 cm," tulis akun BPBD DKI Jakarta, dina rabu (25/11/2015).

Sementara kuwi, banjir uga kedadean neng wilayah rawajati, Pancoran, Jakarta Selatan. Banyu sadhuwur 30 tumeka 40 cm nggenangi kawasan kesebut.

Kondisi den samya uga melu menimpa warga neng cawang, jakarta timur sakira gebug 02.48 WIB. Kawasan iki oleh genangan banyu paling parah yaiku kisaran 70 tumeka 90 cm.

Pawarta bahasa jawa banjir terkini ugo ngabarke Ning liya daerah Udan sing mengguyur kutha Medan saka selasa bengi nganti rabu tanggal 25 November 2015 nggawe telu kali gedhe, yakni kali babura, kali Deli, lan kali Belawan iki anak-anak kaline, mbludak. Ewon omah, paling utama neng sadawa pinggiran kali, bali kebanjiran, paling akeh ana neng pinggir kali Babura.

Udan uga nggawe ruas-ruas dalan neng kutha Medan terendam banyu nganti sadhengkul saka sadawa selasa bengi nganti dina rabu. Neng dalan Perjuangan, kaya ta, banyu nganti mlebu menyang omah. Mangkana uga neng dalan wahid hasyim. Ruas dalan neng saudek lapangan merdeka uga sadhuwur dhengkul. Neng dalan mansyur, banyu sadhuwur separo dhengkul durung surut nganti awan.

Neng kelurahan Beringin, kecamatan Medan Selayang, banyu bali ngenani omah-omah warga neng pinggir kali Babura nganti sak gendeng. Sementara neng kelurahan Kuala Bekala, Medan Johor, banyu uga nganti 2 meter.

Santi (45), warga gang bersama, keluarahan Medan kuala bekala, kecamatan Medan johor, sing bulan nuli uga kebanjiran ngomongke, banyu anyak munggah sekitar gebug 22.00 lan mlebu omah tengah wengi.
Baca Juga: Pidato Bahasa Jawa Singkat Cinta Lingkungan
"Jam siji tumeka loro puncak paling dhuwur," tuture karo ngresikna panggonan omahe sing banyune anyak surut.

Piranti omahe diangkat menyang pager kaya kasus ugo kursi. "Kulkas tak jarke, wis ora sempat lan abot," turen santi.

Mukti, uga warga gang bersama, ngaku heran karo pamerentah Medan sing ora menehake solusi kanggo wilayahe sing malah tambah kerep kebanjiran. "Iki pas, sesasi luwih seminggu saka banjir sing paling akhir," tembung mukti.

Banjir nyat wis nempuh kawasan kuala bekala amarga posisi perumahan ana neng pinggiran kali. Ning, banjir saiki tambah kerep kedadeane. Mukti muwuhi, kali tau dikeruk ning wis pirang-pirang taun nuli. Pawarta bahasa jawa banjir terkini.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta bahasa jawa banjir terkini

0 komentar:

Poskan Komentar