Artikel Bahasa Jawa Hari Guru

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Senin, 09 November 2015

Artikel Bahasa Jawa Hari Guru

Sebuah artikel bahasa jawa hari guru ini sengaja kami sampaikan sebagai salah satu wujud bakti kami kepada para guru Indonesia. hari guru nasional yang bakalan kita peringati pada hari Rabu minggu ke-4 tahun 2015 ini mudah-mudahan memberikan kita kesadaran betapa besarnya jasa para guru yang telah mendidik kita di bangku sekolah. berikut artikel hari guru dalam bahasa jawa ngoko.

Ing Indonesia, hari guru dipengeti saben udhar 25 November. Lagekne neng donya hari guru dipengeti saben udhar 5 Oktober kawit taun 1994 kepungkur. Tujuan dipengeti dia iki yaiku kanggo menehake dukungan marang para guru neng kabeh donya lan mitayake dekne kabeh menawa keberlangsungan generasi neng masa ngarep ditentuke saka guru.
artikel-bahasa-jawa-hari-guru

Hari guru yaiku hari ing negendi awake dhewe ngelingi jasa sing sajrone iki wis diwenehna saka sang pahlawan tanpa tanda jasa. Dekne kabeh kanthi ikhlas paring elmu tumrap sedaya muridtipun. Dekne kabeh paring elmu dekne kabeh marang para calon panerus bangsa iki.
Baca Juga: Pidato Peringatan Hari Ibu Versi Bahasa Jawa
Sejarah hari guru diawiti kahnti laire PGRI nang tanggal 25 November 1945, sakwise 100 hari proklamasi kamardikan Indonesia. Cikal bakal organisasi PGRI yaiku diawali kanthi jeneng Persatuan Guru Hindia Belanda (PGHB) taun 1912, banjur ganti jeneng dadi Persatuan Guru Indonesia (PGI) taun 1932.

Semangat kebangsaan Indonesia wis suwe tuwuh neng kalangan guru-guru bangsa Indonesia. Organisasi perjuangan guru-guru pribumi nang jaman Walanda adeg taun 1912 kanthi jeneng Persatuan Guru Hindia Walanda (PGHB).

Organisasi iki bersifat unitaristik sing anggotane para guru Bantu, guru desa, Kepala Sekolah, lan panduwe Sekolah. Kanthi latar pamulangan sing beda-beda dekne kabeh umume tugas neng Sekolah desa lan Sekolah Rakyat Angka loro.

Sadalan karo kaanan kuwi mula kejaba PGHB berkembang uga organisasi guru kagaman, kebangsaan, lan sing liyane.

Nang jaman penjajahan Jepang kabeh organisasi dilarang, sekolah ditutup, banjur PGI ora bisa meneh nglakoke aktivitase.

Semangat proklamasi 17 Agustus 1945 ndadekna siji kasempatan kanggo ngenengake Kongres Guru Indonesia nang udhar 24 – 25 November 1945 ing Surakarta Jawa Tengah. Kanthi kongres iki, siji organisasi lan kelompok guru sing didasarke deneing persatuan, lingkungan pagawean, lingkungan daerah, politik, agama, lan suku, sepakat dihapus lan diganti kanthi jeneng Persatuan Guru Republik Indonesia (PGRI).

Mergo kuwi ugo, kanggo wujud pambekten marang guru, pamerentah Indonesia kanthi Kepres Nomor 78 taun 1994, netepake hari lair PGRI udhar 25 November dadi hari guru Nasional, lan dipengeti saben taune. Ing tahun 2015 iki peringatan hari guru tiba ana ing dina Rabu minggu ngarep.

Demikian artike bahasa jawa hari guru disampaikan dalam bahasa ngoko sederhana, jangan lupa bagikan ke teman-teman lainnya ya jika menurutmu coretan ini bermanfaat.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Artikel Bahasa Jawa Hari Guru

0 komentar:

Poskan Komentar