Cerita Sinopsis Lima Elang Bahasa Jawa

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Selasa, 20 Oktober 2015

Cerita Sinopsis Lima Elang Bahasa Jawa

Cerita lima elang bahasa jawa ini diambil dari sinopsis film lima elang yang mengisahkan tentang anak usia sekolah. unsur instrisik dan ekstrinsik dalam film tersebu memang cukup memberikan motivasiserta pelajaran khususnya bagi anak-anak Indonesia. Cerita dalam bahasa jawa selengkapnya dapat kita baca di bawah ini.

Film iki berawal karo menjelang kalihan Baron saka Jakarta. cerito mbanjur pas Baron wis alih neng Balikpapan (wektu in plot film anak anyak krasa). wektu ping pisan mlebu sekolah, Baron wis ketemu Rusdi lan ndelenge karo sinis saka awal dadine ketara pisan nek Baron ana hubungane karo Rusdi. Hal iki nggawe kebanjuran cerito bisa ditebak. Baron dadi murid alihan kedelok ora arep mbukak awak karo sekitar lan mbisa ledekan saka kanca sekelasnya.

cerita-lima-elang-bahasa-jawa
Foto oleh: kapanlagi(dot)com
Kalihan Baron meneri karo kontigen penggalang SDne sing arep meloni perkemahan neng wektu liburan sekolah. amarga Rusdi, Baron kudu meloni perkemahan pramuka bareng karo anggota liyane sanajan Baron nduweni tujuan terselubung kanggo meloni pameran mobil RC. neng perkemahan, dekne kabeh ketemu karo Sindai sing bergabung karo dekne kabeh wektu nggoleki markas lintang.
Neng tengah dalan, kedadean sejen pamikir sing marakake loro kubu yakni Baron, Aldi, Sindai sing pengen bali menyang balikpapan lan ora nutugake kemah lan Rusdi mawa Anton sing tetap optimis arep mbanjurke kemah. akhire dekne kabeh menuju menyang dalane dhewe.

Ning apes, Rusdi lan Anton tangkep saka penculik. lagi Baron akhire ngongkonke kanggo bali mbanjurke kemah, Aldi lan Baron pun melonane. Klimaks kedadean wektu Baron, Aldi lan Sindai ngupadi nylametake Rusdi lan Anton.

Akhire dekne kabeh ngarani awak dekne kabeh ‘5 Elang’. Kaluwihan saka cerita lima elang bahasa jawa. Piwulang moral wektu Baron nggemati nulung anak liya karo njupukake balon sing tersangkut neng antena neng dhuwur atap omah sing bahkan nganti merelakan salah siji perangkat mobil Rcnya.
Mulangna budaya Go Green wektu sabenan Rusdi ngomongke, “apura, dluwange cilik. pangiritan gawe wit”

Cerito film iki singkat, ora bertele-tele dadine gampang dicerna saka anak. amarga film iki nyat didedikasikan kanggo keluarga.

Akting pandolan sing apik lan katon natural 

Dilintangi saka CJR sing nduwe akeh fans, tentu wae arep memicu popularitas saka film iki.
Kedelok akeh siswa sing ora nggunakne dasi lagi sabenan Rusdi nggunakne dasi. amarga film iki dinikmati kabeh kalangan, para pelajar sing ndeleng film iki bisa menncontoh kanggo ora ngenakake dasi. Apalagi, wektu sabenan Aldi pitakon marang Rusdi babagan keikutsertaan SD srengenge jero perkemahan (menit 11 detik 42), dasi Aldi kedelok tergantung neng kantung dhadhane. Hal iki tentu kurang sopan. Hal kurang sopan kedadean meneh neng menit 13 detik 25 wektu Rusdi ngenalake Anton menyang kakang pembina, kedelok Anton lagi mamah neng adhepan kakang pangguna, karo adeg uga.

Wektu sabenan Rusdi lan Baron lagi mlaku ngloro, kedelok keora stabilan kamera sing marakake kurang berkesinambungannya antara obahan menit 14,36 lan 14,37 sing nduweni latar lawang. keora stabilan kamera uga kerep ditemoni neng sadawa film.

Wektu scene lomba geret tambang, sakanggonan gedhe anak pramuka wis ngucul tas ning sakanggonan meneh durung. Hal iki nggawe kesan daden sing durung cucul tas anyar teka. Apalagi neng tengah lomba kedelok anak-anak prmuka lan kakak`sedang berlali kanggo ndeleng lomba lan wektu lomba buyar dekne kabeh buyar tanpa komando. Hal iki tentu dudu pramuka sing sabenere ngliyakne bokmenawa sang panulis isih terngiang saka sifat daden rakyat Indonesia sing mangkono.
Wektu Baro wis memoni kuthan ana sethithik hal sing manut aku mloto. Menjelang Baron ngongkonke unutk bali meloni perkemahan, sakwise dikatonke buku jurnal Rusdi dikatonke view kutha sing amba. aku curiga, keputusan Baron kanggo bali meloni perkemahan dudu amarga
Nang wektu scene regu macan sing menancapkan bendera dijero lima lintang kedelok regu-regu sing liya bertepuk tangan menyambut ketekan dekne kabeh. Kalu dekne kabeh wis ngumpul dikana lagi regu macan anyar teka geneya dekne kabeh sing menang.

Kesimpulane

Manut aku, film iki masil prayoga dikonsumsi keluarga. aku mengapresiasi panulis sing wani mlebokake tema jero pramuka senajan sutradara ora kedadeyan nggawe aku terpengaruh kanggo semangat meloni pramuka amarga ora ana panggamblangan luwih banjur saka tampilan visualnya. luwih-luwih saka kabeh, akting para pandolan bisa menutupi kekurangan saka posisi panjupukan gambar sing kurang mengesankan padahal lokasinya becik. aku mengucapkan terimakasih dhuwur film ‘5 Elang’ sing wis membangkitkan film anak Indonesia.

Gimana teman? Cukup menarik bukan sinopsis lima elang disampaikan menggunakan bahasa jawa sederhana. Terima kasih telah berkunjung dan membaca cerita lima elang bahasa jawa di atas.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Sinopsis Lima Elang Bahasa Jawa

0 komentar:

Poskan Komentar