Artikel Bahasa Jawa Tentang Kesenian Tari Saman

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Selasa, 27 Oktober 2015

Artikel Bahasa Jawa Tentang Kesenian Tari Saman

Sesorah - Salah siji seni kabudayan khas saka Porvinsi Aceh yaiki tari saman. Jenis kesenian daerah iki ngrupakne salah siji icon andalan saka provinsi NAD. Kanggo ngenal ngenani salah siji kabudayan sing ngengarepake obahan iki bisa kita dhewe simak bareng liwat artikel bahasa jawa tentang kesenian tari saman neng ngisor iki.
artikel-bahasa-jawa-tentang-kesenian-tari-saman

Saman ngrupakne jeneng jogedan daerah sing berasal saka Provinsi Nangroe Aceh Darussalam. Seni daerah sing ngengarepake obahan mawa syair iki ditunjukakekne karo piranti musik pangiring ngrupa rebana utawa kendang.

Miturut catetan sejarah jogedan saman ngrupakne siji kesenian sing digunakne dadi hiburan nang pengetan dina gedhe kagaman kaya maulud nabi Muhammad SAW, menyambut tekane taun anyar hijriyah, lan liya dadine.

Ning mangkana nang perkembangane joged sing dikenalakekne saka Syech Saman iki dadi dikenal banget nganti menyang kabeh nusantara malah luar negeri dadi piranti hiburan nang macem-macem acara sing bersifat kedaerahan arepa kenegaran.

Nang taun 2000 mendhuwur jogedan iki tambah akrab ing kalangan masyarakat anyak saka anak-anak nganti wong tua. Ora heran yen jero acara-acara nang macem-macem kampus sing nduwe jeneng neng Indonesia jogedan iki uga kerep dadi hiburan sing ditunjukake.

Aran saman diwenehna nang kesenian joged iki amarga nang ngugane obahan lan iringan tembang utawa syair sing ditampilake jero tunjukan jogedan iki dikenalakekne saka sawong tokoh penyebar agama islam neng waratan Gayo sing nduwe jeneng Syech Saman.
Baca Juga: Artikel Bahasa Jawa Njaga Kesarasan Badan
Tepukan mawa gebugan dhadha lan pupu saka para pangayo menimbulkan suwara khas lan unik jero panampilan joged iki.

Nang jaman ndisik, jogedan sing uga dikombinasike karo iringan syair njero basa arab iki ditunjukake neng siji panggung neng ngisor Meunasah.

Nang perkembangannya jogedan iki dudu mung dicawiske nang acara elingan kagaman wae, ngliyakne wis merambah menyang macem-macem bidang acara becik nang acara formal arepa non formal.

Keunikan mawa kebecikan obah kompak sing dilakoke para penari kerep nggawe wong kang pada ndeleng gumun. Ora kaget yen tari saman iki uga dikenal nganti menyang mancanegara.

Demikian sebuah artikel mengenai tari saman kesenian daerah dari Aceh. Semoga sajian artikel bahasa jawa tentang kesenian tari saman di atas memberikan kita pemahaman tentang bahasa jawa serta kebudayaan Indonesia. Diterjemahkan dari: http://www.senitari.com/2015/07/tari-saman-tarian-daeah-provinsi-aceh.html
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Artikel Bahasa Jawa Tentang Kesenian Tari Saman

0 komentar:

Poskan Komentar