Artikel Kesehatan Bahasa Jawa, Njaga Kewarasan Badan

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Sabtu, 29 Agustus 2015

Artikel Kesehatan Bahasa Jawa, Njaga Kewarasan Badan

Artikel kesehatan bahasa jawa, njaga kewarasan badan - Sapa sing ora pengen urip waras, mesti wae kabeh wong pengen urip waras. Kanthi urip waras tanpa lara-laran mula urip krasa bangeta bungahe. Eling waras kuwi larang regane, bokmenawa pas kowe waras ora bisa rumangsakne ngono nikmate waras ning wektu kowe lara anyara rumangsakne ngono nikmate diwenehi kawarasan. Nah saiki aku arep mbageke tips lan cara kanggo njaga kawarasan lan kebugaran awak ben ora gampang lara.
artikel-kesehatan-bahasa-jawa
Artikel kesehatan bahasa jawa

Cara njaga kawarasan awak

Nedho panganan bergizi 

Panganan sing bergizi bisa nggawe awake dhewe waras lan kuwat adhep tempuhan macem-macem lelara. Akehna mangan sayur lan buah sing becik kanggo awak. Jagaa keresikan panganan uga mestekne panganan sing kowe mula yaiku panganan sing higienis.

Akehake nginum banyu putih 

Banyu putih dhewe kaya sing awake dhewe kengerteni pirang-pirang gunane, karo ngombe banyu bisa nglancarake sistem pencernaa, nyegah lara jantung, ngetoke macem-macem racun sing ana neng njero awak liwat urine utawa kringet lan isih akeh meneh guna banyu putih. Ombea saorane 2 liter banyu sadina ben awak kowe luwih waras.

Akehake leren lan aja kekeselan 

Awak sing lelah utawa kesel luwih gampang tempuh lelara, mula saka kuwi nek pengen waras tentu kowe ajaa kekeselan, akehake leren misal aja lek-lekan, lan upadekne turu awan mbasi mung sedhela ben awak lan pikiran dadi luwih segar utawa fresh.

Njaga keresikan awak lan lingkungan 

Karo awak sing resik mula macem-macem kuman lan bakteri penyebab macem-macem lelara arep mat, mula saka kuwi kowe wajib njaga kawarasan awak dhewe lan lingkungan sekitar ben kuman lan bakteri penyebab lelara ora berkem

Olahraga

Olahraga penting kanggo awak bisa mudhunke abot awak (kanggo sing obesitas), mudhunke resiko lelara jantung, ngewangi awak mungsuh lelara, mimbuhi stamina lan kebugaran mawa njaga kebugaran awak ben awak sanuli fit lan berstamina. Jero berolahraga oraa kutawan suwe, sing paling simple bisa kowe mlayu esuk ngepung komplek perumahan kuwi wis cukup.

Aja keliwat stress 

Eling pas stress mula awake dhewe lali kanggo mangan lan turu, lan pikiran pun ora tenang dadine lelara bisa gampang nempuh awak awake dhewe. Urip berbahagialah. Ngesema amarga esem kuwi waras.

Kurangi panganan instan 

Kurangi panganan instan kaya mie instan, utawa chiki, panganan sing ngandung pamerna panganan, panglegi gawen, penyedap rasa, lan pengawet luwih becik neng tinggalake aja dipangan. Mangan panganan sing alami wae, gawen dhewe sing adoh luwih waras lan resik.

Kuwi dheweke cara njaga kawarasan awak waras kuwi larang regane mula saka kuwi kowe kudu njaga kawarasan awak kowe, sregep chek uga neng dokter kanggo meruhi kawarasan awak. Artikel kesehatan bahasa jawa, njaga kewarasan badan.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Artikel Kesehatan Bahasa Jawa, Njaga Kewarasan Badan

0 komentar:

Poskan Komentar