Sesorah Bahasa Jawa Tentang Pramuka

Sesorah Jawa: Contoh Pidato Bahasa Jawa Pendidikan | Kesehatan | Keagamaan | Kesehatan | Lingkungan | Perpisahan | Kemerdekaan | Hari Besar Nasional | Sesorah Bahasa Jawa | Naskah Pidato Bahasa Jawa | Cerita Bahasa Jawa | Cerkak Bahasa Jawa | Dongeng Basa Jawa| Aksara Jawa | Pawarta | Berita Bahasa Jawa | Cerita Wayang Bahasa Jawa | DLL

Kamis, 07 Mei 2015

Sesorah Bahasa Jawa Tentang Pramuka

Sesorah.com. Pramuka merupakan salah satu usaha dunia pendidikan dalam memberikan peserta didik kemandirian. Di bawah ini sesorah bahasa jawa tentang pramuka akan kami sampaikan sebagai salah satu contoh pidato yang biasanya dibutuhkan dalam berbagai kegiatan dan acara seperti peringatan kemerdekaan indonesia, peringatan hari kartini, peringatan hari pendidikan nasional, peringatan hari guru dan lain sebagainya.

Meskipun kami yakin dalam contoh pidato bahasa jawa di bawah ini masih terdapat banyak kekurangan, namun besar harapan kami semoga catatan kecil mengenai bahasa jawa ini dapat bermanfaat bagi para pembaca baik sebagai contoh, referensi, maupun panduan. Singkat kata, selamat menyimak dan belajar berbahasa jawa.

Assalamu’alaikum Wr. Wb.
Dumatheng ngarsanipun Bapak Kepalas Sekolah SMK Negeri 4 Yogyakarta ingkang kula bektosi,
Dumatheng ngarsanipun bapak ibu guru saha staff SMK Negeri 4 Yogyakarta ingkang kula kurmati,
Saha dumatheng para kanca, kelas satunggal dumugi kelas tiga ingkang saestu kula tresnani,
sesorah-bahasa-jawa-tentang-pramuka
Naskah Pidato Bahasa Jawa Atur Pambagya Syukuran
Alhamdulillahi robbil’alamin wonten kalodangan menika kita sedaya saged makempal ing pawiyatan kita menika kanthi sae konjuk ngawontenaken upacara bendera saperlu mengeti dinten Pramuka.

Keparing kula matur babagan pramuka wonten ngarsa para rawuh sedaya, ananging sakderengipun mbok bilih atur kula samangkih kathah kalepatan saha kirang trapsila saestu kula nyuwun gunging pangapunten.

Sesorah bahasa jawa tentang pramuka. Sagung para rawuh ingkang bagya mulya, gerakan pramuka nggih menika satunggaling gerakan kang nyata sae kagem kita sedaya kususipun para wiranem konjuk nglatih kadisiplinan uga kemandirian kita sedaya. Mila saking menika, saben-saben siswa sekolah kususipun ingkang taksih wonten kelas setunggal dipun wajibaken nderek ekstra kulikuler kepramukaan. Sinaosa piwucalan kepramukaan menika namung awonten sepindah saben-saben minggunipun ananging saestu anggadahi manfangat tumrap sedaya ingkang tumut sajroning gesang.
contoh-kegiatan-baris-berbaris-sesorah-bahasa-jawa-tentang-pramuka

Pawucalan ugi latihan kang diparingaken saking bapak ibu pembimbing kadasta latian tali-temali lan sak panunggalanipun sejatosipun anggadahi manfangat tumrap kita sedaya saking samenika dumugi salawase.

Kamandirian lan ketrampilan gesang kedah kula panjenengan sami mangertosi ugo kuasani supados mbenjang menawi tumeko wayah kula panjenengan sedaya gesang piyambak sampun anggadahi modal engkang saestu sae. Wonten pidamelan, wonten kaluarga, uga wonten masyarakat saestu ketrampilan anggadahi perang ingkang angeng tumrap kita.
sesorah-bahasa-jawa-tentang-pramuka
Pidato Bahasa Jawa Tema Lingkungan | Pidato Bahasa Jawa Kebersihan Lingkungan Sekitar
Para rawuh ingkang kinurmatan,
Mila menika wonten titi wanci pengetan dinten pramuka tanggal 14 Agustus tahun 2015 menika kula ngemutaken dumateng adik-adik kula sedaya kususipun siswa kelas setunggal SMK Negeri 4 Yogyakarta supados remen lan tumut kegiatan kepramukaan wonten ing pawiyatan menika. Kanthi nderek kegiatan kepramukaan mugi kita sedaya anggadahi ketrampilan ugo kemandirian ingkang sae.

Cekap semanten atur saking kula,
Kupat duduhe santen, menawi lepat nyuwun pangapunten.

Wa bilahit taufiq wal hidayah.
Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

Semoga contoh sesorah bahasa jawa tentang pramuka di atas dapat berguna bagi para pembaca semua baik sebagai contoh, maupun referesi dalam membuat naskah pidato bahasa jawa dalam berbagai kegiatan seperti peringatan kemerdekaan indonesia, peringatan hari kartini, peringatan hari pendidikan nasional, peringatan hari guru dan lain sebagainya.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Sesorah Bahasa Jawa Tentang Pramuka

0 komentar:

Poskan Komentar